Sådan binder du en Four-in-hand

14. JULI 2022

Four-in-hand er blandt de simpleste slipseknuder at binde, og er som oftest blandt de første slipseknuder man bør lære sig selv at binde, da mange af elementerne går igen i andre, mere avancerede slipseknuder. 

Den er til den tynde side, asymetrisk og egner sig godt til skjorter med smal flip-åbning. Den er ikke så holdbar i knuden som andre knuder, men er et godt udgangspunkt for at lære for eksempel en halv Windsor.

Det er uvist præcist hvorfra four-in-hand knuden er opstået, men den blev før i tiden brugt til at binde halstørklæder, og blev med stor sandsynlighed gjort moderigtig fra 1800-tallets Four-In-Hand Club i England – en klub for gentlemen som kørte ræs i deres hestevogne.

Four-in-hand knuden er én blandt tre accepterede knudetyper i den amerikanske hær, sammen med halv Windsor og fuld Windsor.

Derfor bør du lære at binde en Four-in-hand

Der er flere gode grunde til, hvorfor du bør lære at binde en Four-in-hand. Først og fremmest er det en klassiske slipseknude, som enhver man bør kunne binde. Til trods for, at det er grund nok i sig selv, er det ikke den eneste årsag.

En stor del af de øvrige slipseknuder bruger nemlig Four-in-hand som fundament. Det betyder, at du får vanskeligt ved at lære at binde andre knuder, hvis du ikke mestrer en Four-in-hand. Vil du gerne variere dine slipseknuder, kommer du derfor ikke udenom at lære denne.

Ydermere bør du starte med at lære at binde en Four-in-hand, da det er den mest basale knude. Har du ikke bundet et slips før, kan det virke forvirrende, at der er mange knuder at vælge mellem, men Four-in-hand er den nemmeste.

How to

 • Step 1:

  Justér længden og læg over kors.

  Knap skjorten helt op i halsen, og fold flippen op. Læg slipset om nakken, og justér længden, således, at den brede ende af slipset er længst.

 • Step 2:

  Lig slipset over kors

  Lig slipset over kors så den brede ende ligger over den smalle ende.

 • Step 3:

  Træk bag om knuden

  Træk den brede ende bagom knuden. Træk gerne lidt til, så løkken om den smalle ende strammer til. Dette giver et pænere slutresultat.

 • Step 4:

  Fold over knuden

  Slipset foldes nu henover knuden, så du ”gemmer” den væk, og skaber en pæn, ren front.

 • Step 5:

  Træk bagom knuden

  Træk igen den brede ende bagom knuden.

 • Step 6:

  Fold over knuden igen

  Fold igen den brede ende henover fronten af knuden

 • Step 7:

  Fold over knuden og træk op igennem løkken

  Fold igen den brede ende henover fronten af knuden og træk slipset igennem halsløkken, nedefra og op – og stram til.

 • Step 8:

  Stik det bredde ende igemmem hullet

  Stik til sidst den brede ende af slipset igennem det hul som opstår mellem knuden og dit forreste”dækstykke”.

 • Step 9:

  Stram til

  Hvis du trækker i den brede ende af slipset vil knuden blive strammere.

 • Step 10:

  Ret til

  Hvis du trækker i den smalle ende, kommer slipset til at sidde strammere om halsen.