CSR

Transport

Sjölin’s målsyede produkter produceres i Europa i Polen. Polen har en stolt skræddertradition som sikrer produkter som holder længere, og samtidig mindsker den nødvendige transport og derved CO2 udledning med op til 70%.

Intet lager

Hos Sjölin producerer vi ikke blot for at producere. Vi sætter først et stykke tøj i produktion når det er blevet bestilt af dig som kunde hvilket sikrer, at vi ikke har et stort lager af tøj som måske aldrig bliver solgt, og derved skal afskrives og smides ud – resulterende i et stort spild, ligesom det er tilfældet hos traditionelle tøjbutikker.

Metervarer

Sjölin bestræber sig altid på, at tilbyde produkter som skader miljøet mindst muligt. Vi tror på sustainable fashion, i stedet for brug-og-smid-væk. Vores leverandøre er certificeret med Standard Oeko-Tex 100 og GOTS certified 100%. Alle vores skræddersyede produkter er lavet i høj kvalitet, så de kan holde i lang tid, og vi benytter i vidt omfang blends bestående af fx viskose, som består af vævede plantefibre fra fx træ, græs, bambus og andre planter. Når det fremstilles som små, korte fibre får det en følelse og tekstur som minder fuldstændigt om uld/bomuld. Hertil bruges ofte en polyester af god kvalitet, for at give stoffet en eminent slidstyrke, uden at gå på kompromis med stoffets bløde og behagelige kvaliteter. Tilsammen giver det en metervare som både er mere miljøvenlig i sin fremstilling, og som holder meget længere end et traditionelt, tyndt uldsæt. Vi tilbyder naturligvis også jakkesæt i ren uld, om end industrien har bevæget sig mere og mere væk fra det, henover de forgangne år.

Vores konstruktion giver længere levetid I konstruktionen af vores jakkesæt har vi også sat langtidsholdbarhed i højsædet, da vi tror på, at produktet skal kunne bruges til det er slidt op, og ikke blot smides ud, fordi ens kropsform måske har ændret sig lidt. Vi indlægger altid ekstra stof de kritiske steder i konstruktionen således, at du fx vil kunne gå til en skrædder og få lagt dit sæt lidt ud, hvis du fx har taget på – i stedet for at skulle købe nyt.

Slips og butterflies

Vi går ind for genbrug, og derfor laves mange af vores slips og butterflies desuden af genanvendte plasticflasker. De binder en lige så flot knude som et klassisk silkeslips, holder længere da de ikke flosser så nemt – og giver samtidig 30% mindre CO2-udslip, 20% mindre vandforbrug og 45% mindre energiforbrug.