Sådan binder du en Butterfly

14. JULI 2022

Nem guide til selvbinder butterfly - så nemt kan du binde din perfekte butterfly

Butterfly’en er det eneste rigtige at binde til en smoking eller kjole og hvidt – men kan også sagtens bruges til at pifte ethvert almindeligt jakkesæt op, i forbindelse med en festlig anledning

Butterfly’en (på engelsk: Bow Tie) bliver oftest betragtet som den mest elegante slipsetype, sammen med f.eks. cravatte. De bindes med, hvad der i bund og grund, er en helt almindelig sløjfeknude som man også ville benytte til at binde snørrebånd, om end mange finder dét at binde en butterfly mere besværligt.

Butterfly’en ses første gang i 30-års krigen i 1700-tallet i form af halstørklæder, som blev benyttet af kroatiske lejesoldater til at holde flippen på deres skjorter sammen. Knudetypen blev hurtigt adopteret af den franske elite og blev omdøbt til Cravat. Knydetypen blev flittigt brugt op igennem det 18. og 19. århundrede, hvor den langsomt udviklede sig til den butterfly vi kender i dag.

Butterflies findes typisk som præbundne, med justerbar længde og med fast længde, lavet til en specifik halsstørrelse. Sidstnævnte støder man dog ikke på så tit.

How to

 • Step 1:

  Juster længden

  Knap skjorten, og lig butterflyen over nakken. Den ene ende skal være længere end den anden. Hvis du er højrehåndet vil det typisk være højre ende som er længst, og vice versa. Jo længere du gør butterfly’en, desto større sløjfe vil du få. Det kan kræve et par forsøg at finde den helt rigtige længde, i forhold til dine præferencer for slutresultatet.

 • Step 2:

  Fold den lange ende rundt om den korte ende.

  Den lange ende foldes rundt om den korte ende, og danner halsløkken. Du kan med fordel lægge den lange ende over skulderen efterfølgende, da vi nu skal fokusere på den korte ende.

 • Step 3:

  Fold sløjfe-formen.

  Med den korte ende folder du nu butterflye’en, så du får sløjfe-formen. Hold den dér, med din ikke-dominante hånd.

 • Step 4:

  Træk den anden ende ned i sløfe-formen.

  Den lange ende af butterfly’en trækkes nu ned i midten af sløjfe-formen

 • Step 5:

  Træk i sløjfe-formen og stram.

  Med to fingre tager du nu enderne på sløjfe-formen og trækker dem frem, samtidig med, at du trækker ned i den lange ende

 • Step 6:

  Dan hullet på bagsiden af Butterflyen.

  Dette danner et ”hul” på bagsiden af butterfly’en. Jo mere du strammer til, desto mindre bliver hullet – og nu til den tricky del!

 • Step 7:

  Stik den lange ende igennem

  Mens du fortsat holder flapperne frem, bruger du din ledige hånd til - lige så forsigtigt - at stikke den lange ende igennem hullet. Start med den del som er tættest på hullet. Dette gør, at du ikke skal justere helt så meget, i de senere steps. Det kan være en fordel at se videoen øverst i artiklen for dette step.

 • Step 8:

  Gør for- og bagside ens

  Den svære del er overstået! Nu er det blot et spørgsmål om at stramme knuden til. Dette gøres ved at trække i hver sin side af for-og bagsiden på samme tid. Dette gøres skiftevis, fra side til side, indtil du er tilfreds

 • Step 9:

  Fold flippen ned bag butterfly'en

  Et voilá!

  Bemærk, at dét at binde butterfly er som at køre på cykel. Svært i starten, men når man har lært tricket går det let. Øv dig eventuelt på en vinflaske. Efter et par forsøg vil du finde, at du får bundet en pænere, og pænere sløjfe. God fornøjelse