Sådan binder du et slips

I denne guide vil vi vise hvordan du binder en halv Windsor. Det er en god, klassisk og nem slipseknude som giver en flot knude, som egner sig til alle typer slips.

Bredde, mønstre og ønsket længde ændrer sig med moden, men i klassisk herremode vil et slips på 7-8 centimeter være perfekt, med en længde som lige akkurat rører bæltespændet når det er bundet.

Begrebet ”slips” dækker over et langt stykke stof, som bindes i en knude om halsen, og som (i dag) primært har et dekorativt formål.

”Slips” dækker over mange typer af bunden halspynt, som fx ascot, bolo og cravat. I denne guide fokuserer vi dog på det klassisk kendte slips. Slips fås i mange størrelser, former og længder. Jo højere du er, des længere slips har du brug for, for at få et harmonisk udseende når du er færdig med at binde. De mest gængse slips er i dag 7-8 cm bredde på det bredeste sted, men før i tiden var det ikke unormalt at se slips med op til 12 centimeters bredde. 

 

 

Step 1:

Knap skjorten. Lig slipset over nakken.

Knap skjorten, fold kraven op og placér slipset rundt om nakken.

 

Step 2:

Justér længden og lig over kors

Start med, at lægge slipset over kors, med den brede ende øverst. Den brede ende skal være længst. Det kan kræve lidt øvelse at finde den præcise længde, da dette vil variere i forhold til højde. Jo kortere du laver den brede ende, desto større slipseknude vil du få.

 

Step 3:

Træk igennem halsløkken

Træk den brede ende af slipset rundt om den korte ende, nedefra og op.

 

Step 4:

Træk bag om løkken

Træk den brede ende bagom knuden. Træk gerne lidt til, så løkken om den smalle ende strammer til. Dette giver et pænere slutresultat.


Step 5:

Fold over knuden

Slipset foldes nu henover knuden, så du ”gemmer” den væk, og skaber en pæn, ren front.

 

Step 6:

Træk igennem halsløkken

Træk slipset igennem halsløkken, nedefra og op – og stram til.

 

Step 7:

Stik det bredde ende igemmem hullet

Stik til sidst den brede ende af slipset igennem det hul som opstår mellem knuden og dit ”dækstykke”.

 

Step 8:

Ret til

Ret til. Hvis du trækker i den brede ende af slipset vil knuden blive mere stram og trekantet. Hvis du trækker i den smalle ende, kommer slipset til at sidde strammere om halsen.

Tilbage til The Journal