Sådan binder du en Dobbelt Windsor

En dobbelt Windsor knude er det perfekte valg til en klassisk cut-away flip der, som navnet antyder, har en bred åbning fortil, hvorfor en stor slipseknude altid er at foretrække, da det er den eneste af de ”almindelige” slipseknuder som giver nok fylde til at kunne udfylde hele åbningen i flippen. Den både er nem at binde, og giver et ensartet flot resultat, hver gang den bindes.

Bruger man skjorter med en mere klassisk, lang flip, vil en Four-in-hand eller halv Windsor som oftest være at foretrække, da de fylder mindre i bredden, og derfor ikke ”skubber” flippen frem, og væk fra brystet på skjorten.

Når slipset er bundet, bør det være så langt, at spidsen rører toppen af bæltespændet

En Windsor slipseknude (ofte kaldet en dobbelt Windsor eller en fuld Windsor) bliver mestendels krediteret Hertugen af Windsor (Kong Edward VIII, inden han abdicerede), da han ofte blev set med store slipseknuder. I virkeligheden var hans foretrukne knude dog den klassiske Four-in-hand knude, som han blot bandt med et meget tykt slips, for at opnå den karakteristiske fylde. Den fulde Windsor knude blev med stor sandsynlighed opfundet for at kunne opnå en lignende, stor knude, med lidt tyndere slips.

Den dobbelte Windsor er den eneste accepterede slipseknude hos Royal Airforce og i den Canadiske hær – og til civilt brug er det en af de mest udbredte knuder.

Følg vores step by step guide eller se videoen.

 

Step 1:

Knap skjorten

Knap skjorten, fold kraven op og placér slipset rundt om nakken.

 

Step 2:

Lig slipset over kors

Start med, at lægge slipset over kors, med den brede ende øverst. Den brede ende skal være længst. Det kan kræve lidt øvelse at finde den præcise længde, da dette vil variere i forhold til højde. Jo kortere du laver den brede ende, desto større slipseknude vil du få.

 

Step 3:

Træk enden gennem halsløkken

Træk den brede ende af slipset rundt om den korte ende, nedefra og op.

 

Step 4:

Træk enden bag om knuden

Træk den brede ende bagom knuden. Træk gerne lidt til, så løkken om den smalle ende strammer til. Dette giver et pænere slutresultat.

 

Step 5:

Fold den brede ende over den smalle ende

Den brede ende foldes nu over den smalle ende – denne gang fra forsiden, således at slipset vender med bagsiden udad. Træk til, så løkken bliver symmetrisk med den du lavede i step 3.

 

Step 6:

Fold slipset over knuden

Slipset foldes nu henover knuden, så du ”gemmer” den væk, og skaber en pæn, ren front.

 

Step 7:

Træk slipset ned gennem løkken

Træk slipset igennem halsløkken, nedefra og op – og stram til, så du får lavet en pæn, symmetrisk trekant.

 

Step 8:

Stik den brede ende ned gennem hullet.

Stik til sidst den brede ende af slipset igennem det hul som opstår mellem knuden og dit ”dækstykke”.

 

Step 9:

Ret til.

Ret til. Hvis du trækker i den brede ende af slipset vil knuden blive mere stram og trekantet. Hvis du trækker i den smalle ende, kommer slipset til at sidde strammere om halsen.

Tilbage til The Journal