Sådan binder du en Butterfly

 

Nem guide til selvbinder butterfly - så nemt kan du binde din perfekte butterfly

Butterfly’en er det eneste rigtige at binde til en smoking eller kjole og hvidt – men kan også sagtens bruges til at pifte ethvert almindeligt jakkesæt op, i forbindelse med en festlig anledning

Butterfly’en (på engelsk: Bow Tie) bliver oftest betragtet som den mest elegante slipsetype, sammen med f.eks. cravatte. De bindes med, hvad der i bund og grund, er en helt almindelig sløjfeknude som man også ville benytte til at binde snørrebånd, om end mange finder dét at binde en butterfly mere besværligt.

Butterfly’en ses første gang i 30-års krigen i 1700-tallet i form af halstørklæder, som blev benyttet af kroatiske lejesoldater til at holde flippen på deres skjorter sammen. Knudetypen blev hurtigt adopteret af den franske elite og blev omdøbt til Cravat. Knydetypen blev flittigt brugt op igennem det 18. og 19. århundrede, hvor den langsomt udviklede sig til den butterfly vi kender i dag.

Butterflies findes typisk som præbundne, med justerbar længde og med fast længde, lavet til en specifik halsstørrelse. Sidstnævnte støder man dog ikke på så tit.

 

Step 1:

Juster længden

Knap skjorten, og lig butterflyen over nakken. Start med, at lægge butterfly’en over kors. Den ene ende skal være længere end den anden. Hvis du er højrehåndet vil det typisk være højre ende som er længst, og vice versa. Jo længere du gør butterfly’en, desto større sløjfe vil du få. Det kan kræve et par forsøg at finde den helt rigtige længde, i forhold til dine præferencer for slutresultatet.

 

Step 2:

Fold den lange ende rundt om den korte ende.

Den lange ende foldes rundt om den korte ende, og danner halsløkken. Du kan med fordel lægge den lange ende over skulderen efterfølgende, da vi nu skal fokusere på den korte ende.

 

Step 3:

Fold sløjfe-formen.

Med den korte ende folder du nu butterflye’en, så du får sløjfe-formen. Hold den dér, med din ikke-dominante hånd.

 

Step 4:

Træk den anden ende ned i sløfe-formen.

Den lange ende af butterfly’en trækkes nu ned i midten af sløjfe-formen.

 

Step 5:

Træk i sløjfe-formen og stram.

Med to fingre tager du nu enderne på sløjfe-formen og trækker dem frem, samtidig med, at du strammer til med den lange ende.

 

Step 6:

Dan hullet på bagsiden af Butterflyen.

Dette danner et ”hul” på bagsiden af butterfly’en. Jo mere du strammer til, desto mindre bliver hullet – og nu til den tricky del!

 

Step 7:

Stik den lange ende gennem sløjfen, justér enderne og fold flippen ned bag butterflyen.

Tag den lange ende, helt oppe ved sløjfe-formen (mens du fortsat holder enderne af sløjfen frem), og stik den igennem hullet, med den tynde del først. Herefter trækker du den igennem hullet således, at den brede del kommer ”foldet” igennem. Det kræver lidt øvelse, men du vil se, at du nu står med en sløjfe i to lag. Justér sløjfen ved at trække i enderne på enten den forreste eller bagerste sløjfe, for at gøre den strammere. Et voilá!

Tilbage til The Journal